Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
1 грудня 2012 р. Всi новини

СумДУ вражає феєрією талантів студентів-іноземців

 

 

В актовій залі Сумського державного університету відбулося феєричне свято – шоу програма «Талант – International». 

Свої танцювальні та співочі здібності демонстрували іноземні студенти факультетів СумДУ – головні учасники творчого конкурсу.

Мета заходу – виховання поваги, правильного розуміння різноманіття культур світу, способів самовираження та прийняття проявів людської індивідуальності, а також толерантного ставлення до іноземних громадян у сумському виші.

Цього вечора розкрити палітру поліетнічності СумДУ та свій унікальний талант зголосилося багато студентів-іноземців. Шерзод Мухутдінов, Достан Каюмовіз Узбекистану та Гаджи Алекперзаде з Азербайджану виступили із вокальним номером «Чайхана». Дівчата юридичного факультету настільки вжилися в образ індійських красунь, що в своєму народному танці майже не відрізнялися від корінних жительок цієї  колоритної та екзотичної країни. Лейлі Сариєва із Туркменістану вразила витонченим східним танцем та співом. Також своїм вокалом чарували та запалювали свою зірку на сцені університету: Ізабель Чікотті з Замбії, Учечкву Аньянву з Нігерії, Діа Шамран із Іраку, Джон Кусіга з Танзанії, Роксана Салманова із Азербайджану та інші.

Студенти із Нігерії продемонстрували глядачам спокусливий африканський танок, а реп про кохання у виконанні Шерзода Мухутдінова та Віталія Педенка зірвав шквал овацій. Учасники інструментального ансамблю СумДУ під керівництвом Олександра Плахотного показали справжній майстер-клас гри на акордеоні, саксофоні та електрогітарі.

Позитив та комічний настрій забезпечили зірки вечора – збірна команда КВН СумДУ «С акцентом». Перед шоу-програмою у холі актової зали на всіх чекала дегустація національних страв кухні народів світу.

Нуриєв Гочмамед (Медичний інститут), Батир Дурдиєв (факультет економіки та менеджменту (ФЕМ)), Гаджи Алекперзаде (ФЕМ), Ізабель Чукоті (ФЕМ), Шерзод Мухутдінов (ФЕМ), Достан Каюмов (ФЕМ), Діа Шамран (ІФСК) – визнані найактивнішими та найталановитішими в СумДУ серед іноземців. Директор Департаменту міжнародної освіти СумДУ Микола Божко та заступник директора з виховної роботи Юлія Косенко нагородили їх почесними грамотами та солодкими призами.

Нагадаємо, що у Сумському державному університеті навчається більше ніж 18 тис. осіб, із яких майже 1200 студентів приїхали здобувати освіту із понад 60 країн світу: Германія, Норвегія, Польща, Туреччина, Афганістан, Бахрейн, Ємен, Ізраїль, Індія, Ірак, Іран, Йорданія, Китай, Кувейт, Ліван, Малайзія, Монголія, Непал, Пакистан, Палестина, Саудівська Аварія, Сирія, Шрі-Ланка, Алжир, Буркіна-Фасо, Гана, Джібуті, Еритрея, Єгипет, Замбія, Камерун, Кенія, Республіка Конго, Котд’Івуар, Лівія, Маврикій, Марокко, Нігерія, Сомалі, Судан, Сьєрра-Леоне, Танзанія, Туніс, Уганда, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Латвія, Росія, Туркменістан, Киргистан, Узбекистан.

 

  

За матеріалами: vnz.org.ua