Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
9 грудня 2012 р. Всi новини

Європа допоможе повернути додому молдавську молодь, яка одержує освіту за кордоном

 

 

Європейська комісія виділить Молдові 2 млн євро на реалізацію проекту з повернення на батьківщину молдавської молоді, яка навчається за кордоном.

Про це було заявлено напередодні в ході засідання урядової комісії з молодіжної політики, повідомила прес-служба уряду.

Проект припускає, що 200 молодих людей отримають можливість працевлаштуватися в державному і приватному секторах, а ще 600 молодих фахівців зможуть пройти навчання в області підприємництва. Крім того, в рамках проекту буде виділено близько 100 грантів у розмірі 2-10 тис. євро для молодих людей, готових відкрити власний бізнес.

Прем'єр-міністр Володимир Філат відзначив важливість проекту і пообіцяв, що уряд створить необхідні умови для того, щоб молодь після навчання за кордоном поверталася додому. За словами радника прем'єра у справах молоді Тудора Даріе, цей проект необхідний для запобігання «витоку мізків» з країни.

Як повідомили Міністерстві освіти Молдови, в 2012-2013 навчальних роках за офіційними каналами (на основі двосторонніх угод) до вузів інших країн були зараховані більше 5 350 громадян Молдови. Більш всього місць молдавським студентам надає Румунія - 5 000. Крім того, громадяни РМ офіційно навчаються у вузах Болгарії (132), Україна (108), Росії (76), а також Чехії, Туреччини, Мексики і В'єтнаму. Інформації про те, скільки всього молдавських громадян навчаються за кордоном, в Мінпросвіти надати не змогли.

 

 

        

За матеріалами: vnz.org.ua