Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
14 грудня 2012 р. Всi новини

Завершилися Міжнародні змагання зі швидкісного розв’язання механічних головоломок «Kharkiv Winter 2012»

 

 

Організаторами  «Kharkiv Winter 2012» стали Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» та громадська організація Київський швидкубінг.

Мета таких змагань – підтримка та стимулювання інтелектуальної творчості дітей та молоді.

Відкрив захід ректор НУ «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» В. Я.Тацій, який привітав учасників і уболівальників, побажав нових перемог та рекордів. Він зазначив, що в університеті завжди приділяли увагу розвитку, стимулюванню та підтримці інтелектуальних здібностей молоді.  Ректор назвав присутнім прізвище студентки цього вищого навчального закладу, першої за роки незалежності України чемпіонки світу-2012 з шахів серед жінок А.Ушеніної, а також членів шахового клубу «Юридична академія» двократних олімпійських чемпіонів П. Ельянова, та О.Моїсеєнко, і зазначив: «Мета сьогоднішнього заходу співпадає з нашою головною метою − підготовка висококваліфікованих кадрів та багатосторонній розвиток підростаючого покоління».

У змаганнях взяли участь усі бажаючі − понад 100 учасників з України, Російської Федерації, Республіки Білорусь та Республіки Вірменія.

Головний суддя змагань, делегат World Cube Association − Роман Остапенко.

На початку змагань організатори нагадали учасникам головні правила і запросили продемонструвати правильне виконання вимог двократного чемпіона Європи  росіянина Сергія Рябко.

За правилами змагань, переможцем стає учасник з кращим результатом розшифровки головоломки. Кращим результатом вважається середній результат з п’яти спроб. Краща та гірша спроби в залік не йдуть.

8  грудня після  відкриття заходу пройшли відбіркові турніри у 19 категоріях: складання кубика Рубіка ногами, складання кубика Рубіка з закритими очима, складання кубика Рубіка однією рукою та ін.

У неділю, 9 грудня, відбулися фінали та нагородження переможців.

Призові місця у турнірі та Кубку Ректора розподілилися таким чином:
1 місце − Сергій Рябко, Російська Федерація,  середній результат 10,61 секунд;
2 місце − Данил Лі, Російська Федерація,  середній результат 10,70 секунд;
3 місце − Іван Віннік, чемпіон України 2011 та 2012 років, середній результат 11,14 секунд.

Довідково: кубик Рубіка був винайдений в 1974 році угорським скульптором і професором архітектури Ерно Рубіком. З тих пір у всьому світі продано більше 500 мільйонів екземплярів цієї головоломки.

Світовий рекорд зі складання класичної моделі кубика Рубіка (3x3x3) належить австралійцю Феліксу Земдегсу, який впорався з головоломкою за 5,66 секунд.