Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
15 грудня 2012 р. Всi новини

При об'єднанні вузів РФ можуть скоротити 25% педагогів - експерт

 

 

Близько 25% професорсько-викладацького складу може бути скорочено в результаті об'єднання російських вузів, вважає президент Міжнародного громадського фонду культури та освіти Росії Геннадій Попов.

«Скорочення будуть ... За нашими оцінками, буде звільнено приблизно 25% від складу викладачів», - сказав він журналістам.

Перші об'єднання вузів в Росії пройшли близько п'яти років тому в Ростові і Красноярську, коли були створені два федеральні університети - Південний і Сибірський.

Москва і Петербург підключилися до цього процесу недавно. У минулому році в Москві відбулося злиття не менше 12 вузів, у Петербурзі об'єдналися Мечниковського академія та Академія постдипломного медичної освіти, Політехнічний університет та Інститут машинобудування, НДУ Інформаційних технологій, механіки та оптики і Університет низькотемпературних і харчових технологій, Гірничий університет і Північно-Західний заочний технічний університет.

В даний час в Петербурзі почався процес об'єднання Санкт-Петербурзького державного університету економіки і фінансів (ФінЕк) і Санкт-Петербурзького державного інженерно-економічного університету (ІНЖЕКОН).

Попов зазначив, що скорочення торкнуться, в першу чергу, викладачів похилого віку, яким буде запропоновано вийти на пенсію.

На його думку, було б доцільно дозволити цій категорії викладачів працювати з відстаючими студентами за символічну плату, а також вести заняття у тематичних гуртках, щоб використовувати їх досвід і кваліфікацію.

Голова петербурзького клубу «Проректор», заступник директора Північно-Західного інституту управління Російської академії народного господарства та держслужби Олександр Федорков зазначив, у свою чергу, що нова структура управління об'єднаними економічними університетами Петербурга (ФінЕк і ІНЖЕКОНом) повинна бути розроблена до кінця 2012 року. Одночасно буде сформований перелік кандидатів на керівні посади об'єднаного вузу.

Федорков, який обіймав посаду проректора ІНЖЕКОНа з 2004 по 2009 рік, утримався від оцінки термінів, які будуть потрібні для об'єднання ФінЕк і ІНЖЕКОНа, а також не уточнив можливу кількість викладачів цих вузів, яких може торкнутися скорочення.

«Все залежить від концепції розвитку вузу», - сказав він.

Міжнародний громадський Фонд культури і освіти працює в Петербурзі більше 16 років, надаючи сприяння громадянам Росії, іноземним громадянам і співвітчизникам, що проживають за кордоном, у вирішенні проблем у сферах культури та освіти.

 

 

            

За матеріалами: vnz.org.uz