Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
29 грудня 2012 р. Всi новини

Студенти УжНУ стали переможцями програми на здобуття угорської «Юридичної стипендії доктора Сас Пала»

 

 

Колектив юридичного факультету УжНУ вітає студентку ІІІ курсу Маріанну Беркі та студента ІV курсу Томаса Боглю з перемогою у програмі «Юридична стипендія доктора Сас Пала», яка проводиться в Угорщині.

Суть програми полягає у підтримці тих юристів-угорців, які проживають за межами Угорщини, але навчаються на денному відділенні на юридичному факультеті в 6 країнах-сусідах Угорщини. Загальна мета стипендії полягає у інтелектуальному, економічному та правовому процвітанні стипендіатів, а також у забезпеченні можливості для останніх зробити аналіз правових систем Угорщини та рідної країни у конституційному та господарському аспекті, а також сприяння та допомога студентам-юристам, які однаково добре розмовляють обома мовами, в набутті практики, яка допоможе реалізувати їм свої цілі, повідомляє прес-служба УжНУ.

Стипендія розрахована на 1 рік - із вересня до вересня наступного року. Вона супроводжується виконанням різних завдань і письмових робіт, а також літньою практикою в адвокатській конторі Угорщини.

Наразі перед учасниками програми стоїть наступне завдання: «Підприємець із Угорщини хоче відкрити підприємство в Україні. Він має адвокатів, але вони не досить сильні в іноземних мовах. Він не знайомий із законодавством нашої країни. Потрібно підготувати угорською мовою лист – роз’яснення, у якому слід зазначити порядок створення підприємства, процедуру злиття, тривалість і вартість таких процедур.  На основі інформації, наданої у цьому інформаційному роз’ясненні, підприємець узгодить дії із своїми адвокатами».

Особливу подяку університет висловлює Генеральному Консульству Угорської Республікив України у місті Ужгороді — за можливість співпраці та удосконалення знань студентами.

 

За матеріалами: vnz.org.ua