Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
2 січня 2013 р. Всi новини

Студенти й викладачі РДТЕУ проти нового ректора

 

 

Студенти Російського державного торгово-економічного університету (РДТЕУ) не пустили в будинок вузу виконуючого обов'язки ректора Андрія Шкляєва.

Альберт Зарипов - голова студентської ради РДТЕУ повідомив, що проректор РЕУ імені Плеханова Андрій Шкляев приїхав ранком у РДТЕУ на своєму нове робоче місце, але виявитися всередині університету не зміг, тому що студенти забарикадували партами й стільцями вхід.

- Ми не збираємося пускати Шкляєва в кабінет ректора, тому що він не є ректором РДЕУ. На даний момент Сергій Бабурін перебуває на лікарняному, йому не передавали наказ про звільнення. Тимчасово виконуючим обов'язки ректора є проректор РДТЕУ Павло Шевцов, - відзначив Зарипов.

- Зараз університет працює у звичайному режимі - проходять заняття, в актовому залі йде свято для дітей співробітників. Ми чекаємо приїзду представників Мінобрнауки. Барикади дотепер стоять, але вони не заважають проходу студентів і викладачів у вуз, - додав Зарипов.

Наказом Мінобрнауки РФ Андрій Шкляєв був призначений на дану посаду, і лише виконує покладені на нього обов'язку.

Раніше повідомлялося, що рішення про те, чи будуть співробітники взаємодіяти зі Шкляєвим, буде прийматися колективно.

Студенти РДТЕУ почали безстроковий страйк у будинку вузу 18 грудня після того, як міжвідомча комісія при Мінобрнауки РФ на основі списку неефективних вузів вирішила реорганізувати навчальний заклад і приєднати його до Російського економічного університету імені Плеханова. Наказом Мінобрнауки ректор РДТЕУ Сергій Бабурін був звільнений від посади, і в.о. голови вузу призначений Андрій Шкляєв.

За словами учнів, страйк буде безстрокової, якщо знадобиться, вони зустрінуть у стінах університету Новий рік і будуть продовжувати свою акцію доти, поки наказ про реорганізацію РДТЕУ не скасують і Бабуріна не поновлять на посаді.

Співробітники навчального закладу також затверджують, що під видом реорганізації відбувається рейдерське захоплення будинку університету, і збираються звертатися із цього приводу в Слідчий комітет РФ.

- Ми плануємо продовжувати акцію протесту доти, поки владане виконаєнаші вимоги. Барикади залишаться, тому що ми побоюємося, що представники міністерства захочуть незаконним шляхом потрапити у вуз, обґрунтувавши це тим, що в нас тепер новий ректор Андрій Шкляєв. Однак, як я вже говорив, ректор у нас усе ще Сергій Бабурін і нічого не змінювалося, - підкреслив Альберт Зарипов. - Своїми діями ми перешкоджаємо захопленню вузу. Тим часом ми діємо в рамках закону, нічого не порушуємо. Якщо приїде ОМОН, то буде задане питання, з якої причини правоохоронці приїхали в РДТЕУ. У нас іде навчальний процес, робота вузу не порушена. Уже подано кілька позовів у суд від студентів і їхніх батьків про те, що порушуються їхні права, а також позов про захист ділової репутації вузу. Нас підтримала Держдума й РФ. Ми сподіваємося, що 27 грудня на засіданні Держради до Володимира Путіна буде донесена наша позиція.

Крім того, студенти й співробітники РДТЕУ звернулися до глави РПЦ із проханням допомогти зберегти вуз і «його духовні традиції й принципи». Документ розміщений на офіційному сайті університету, під ним у числі інших стоїть підпис Сергія Бабуріна, що у вівторок був звільнений від посади ректора. В обігу Бабурін як і раніше йменується ректором РДТЕУ.

У Мінобрнауки ситуацію з вузом поки не коментують.

Наказ про відсторонення Бабуріна від керівництва РДТЕУ зачитав на зустрічі зі студентами вузу замміністра освіти й науки Олександр Климов. На місце Бабуріна був призначений Андрій Шкляев, що раніше займав посада проректора по економіці й інноваційній діяльності в РЕУ імені Плеханова.

«Усе, що відбувається, - не дуже красиво. Упевнено, більшість студентів розбереться в ситуації й не буде піддаватися на провокації. Більшість студентів хочуть учитися. Всі побоювання не мають під собою підстави. Ніяких скорочень не буде, студенти продовжать навчання», - сказав журналістам Шкляєв.

Проте, в.о. так і не вдалося потрапити на робоче місце, він був змушений піти.

Біля двохсот студентів і викладачів РДТЕУ, незгодних із планами Мінобрнауки по об'єднанню вузу з РЕУ імені Плеханова, ночували в будинку навчального закладу.

 

 

 

За матеріалами: eduhelp.info