Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
4 січня 2013 р. Всi новини

Ігор Лікарчук: Система зовнішнього незалежного оцінювання маргіналізована

 

 

Таку думку висловив директор Центру тестових технологій і моніторингу якості освіти Ігор Лікарчук, коментуючи підсумки 2012 року в освіті.

Як повідомляє "Дзеркало тижня", Ігор Лікарчук підкреслив, що курс на закриття загальноосвітніх шкіл, прикритий інжирним листком "оптимізації", проголошений ледве не єдиним з державних пріоритетів в освітній сфері. При цьому, за його словами, альтернативи скороченню шкільної мережі не запропоновані, хоча в країні величезна армія вчених, методистів, інспекторів, міністерських діячів різних рангів.

"Система зовнішнього незалежного оцінювання, впровадження якої ще декілька років тому вітчизняними і зарубіжними експертами визнавалося найвагомішою освітньою реформою, маргіналізована. Негативні процеси в ній дійшли до скорочення кількості завдань у тестах з історії України і фізики. Очевидно, що всі запаси банку завдань, накопичені за попередні роки, вичерпані. А нових набути не змогли...", – відзначив І.Лікарчук.

Особливою бідою для працівників освіти в 2012 році він назвав фінансові проблеми. "У той час, коли держава виділяла величезні грошові кошти на утримання владних і силових структур, проведення футбольного чемпіонату, друк "дорогоцінних" підручників, – в листопаді-грудні місцеві бюджети додатково потребували грошей на заробітну плату вчителям, стипендії та комунальні послуги в сумі більше 5 млрд грн, а підлеглі МОНМС установи – більше 700 млн грн. Схожий перелік, на жаль, можна продовжить", – сказав Лікарчук.

 

 

 
За матеріалами: dt.ua