Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 січня 2013 р. Всi новини

Лукашенко вимагає від вузів більшої орієнтації на практичне навчання

 

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вимагає від вузів більшої орієнтації на практичне навчання.

Про це він заявив 28 грудня, приймаючи кадрові рішення, повідомили в прес-службі глави держави.

Звертаючись до ректора Білоруського торговельно-економічного університету споживчої кооперації Світлані Лебедєвої, Президент нагадав основні принципи, які сьогодні визначені в системі вищої освіти, а саме компактні програми навчання, скорочення в силу цього їх строків і орієнтація на практику. 

«Ваші майбутні фахівці повинні більше працювати на підприємствах, куди вони прийдуть. Нехай вони йдуть туди з другого курсу. Ну, оглянувши перший курс, але на другому курсі вони повинні зануритися в ту атмосферу, яка буде після закінчення вузу. Це дуже важливо. Нехай вони навіть відчують, що вони не туди потрапили, але краще нехай раніше це відчують, і вони не втратять час, і ми не втратимо гроші на освіту цих людей», - сказав президент Білорусі.

Президент підкреслив свою основну вимогу про те, щоб вища освіта була практикоорієнтовний. «Студент повинен з певного часу бути на виробництві. Тоді йому легше буде і адаптуватися до тієї трудової діяльності, до тієї роботи, яка у нього буде. Та що там гріха таїти: ми їх вчимо-вчимо в університетах, а вони приходять на місця і частина того, що вони отримали у вузах, їм виявляється непотрібною, - зазначив Олександр Лукашенко. 

- І коли вони будуть "пристебнуті" до виробничого процесу, тоді і у викладача відповідальність інша перед студентом, і студент може критиці піддати той курс, який дає викладач вже у відриві від виробництва. Це дуже важливо».

 

 

    

За матеріалами: vnz.org.ua