Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
11 січня 2013 р. Всi новини

300 студентів провчилися у неіснуючому коледжі

 

 

Понад 300 студентів приватного коледжу в столиці, серед яких щонайменше півсотні – з вадами зору та слуху ризикують залишитися без омріяної освіти. 

Адже Міжнародному медичному коледжу анулювали ліцензії на навчання за спеціальностями сестринська справа та стоматологія ортопедична.

Саме ці професії найчастіше обирали діти з обмеженими можливостями. Та в грудні студентам-бюджетникам раптово запропонували оплатити навчання. По тисячі гривень за місяць.

«Ось тому ми і боїмося, бо ті 4 тисячі гривень у 95 % учнів на нашому факультеті, я думаю, не буде можливості заплатити», – каже студент 2 курсу Міжнародного медичного коледжу Анатолій Варфоломеєв.

Дирекція закладу запевняє: ліцензії мають, а гроші в учнів вимагають, бо треба викладачам зарплату платити. Адже обласні фонди соціального страхування інвалідів припинили фінансувати навчання бюджетників.

«Ми знаємо, що у нашій державі нині у багатьох фондах є проблема, природно, вони зі свого боку знаходять причину, щоб не платити», – розповідає в.о. директора Міжнародного медичного коледжу Наталія Грабко.

Керівництво вперто показує ліцензію. Вона дійсна до 29 лютого 2014 року. Хоча такої дати просто не існує. Та навіть цей документ не дає права випускати студентів за спеціальностями сестринська справа та стоматологія ортопедична, стверджують у міністерстві. Міжнародному медичному коледжу заборонили видавати дипломи торік через низку порушень. Але попри заборону, керівництво знову набрало першокурсників.

 

 

За матеріалами fakty.ictv.ua