Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
15 січня 2013 р. Всi новини

Бекешкіна про відношення до ЗНО в Україні

 

 

Соціолог відзначила, що українці високо оцінюють незалежне оцінювання через те, що воно ставить всіх у рівні умови. 

Соціолог також відзначила, що українці високо оцінюють незалежне оцінювання через те, що воно ставить всіх у рівні умови.

Останні дані соціологічних досліджень чітко показують, що впроваджена в 2008 році система вступу у вищі навчальні заклади за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) підтримується багатьма українцями, причому ця підтримка з роками росте.

Про це в понеділок під час засідання "круглого столу" повідомила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілько Кучерива Ірина Бекешкіна.

"Як при попередній владі, так і при нинішній, позитивне відношення до зовнішнього незалежного оцінювання не змінилося, більше того - рік у рік воно навіть росте, оскільки люди бачать конкретні позитивні наслідки ЗНО", - відзначила Бекешкіна.

Зокрема, за її словами, якщо в грудні 2008 року ЗНО підтримали 42% українців (не підтримали - 34%), те в жовтні 2012-го - уже 49% (не підтримують - 27%). Серед мавших відношення до тестування, підтримка ще вище: за - 62%, а проти тільки 26%.

Соціолог також відзначила, що українці високо оцінюють незалежне оцінювання через те, що воно ставить усіх у рівні умови, дозволяє обдарованим дітям вступити до будь-якого вузу, стимулює учнів до навчання й зменшує рівень корупції при вступі.

 

 

 

   

За матеріалами telegraf.com.ua