Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
17 січня 2013 р. Всi новини

Дмитро Табачник прокоментував питання щодо обов’язкового медогляду в школах та проведення ЗНО

 

 

Практика обов'язкового медогляду в школах себе виправдовує і є абсолютно доцільною. 

Про це після засідання Уряду повідомив Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

 "Велика кількість кардіологічних захворювань і сердечних розладів говорить про те, що комплексний медичний огляд всіх 100 відсотків школярів –  абсолютно доцільна, необхідна річ", – сказав Міністр.

 За словами Дмитра Табачника, згідно із законодавством, дитина протягом року має пройти огляд у сімейного лікаря або педіатра. Нова ініціатива цьому не суперечить і призведе до двох медичних оглядів на рік. Міністр освіти і науки, молоді та спорту також підкреслив, що огляд у школах буде комплексним. Школярів перевірятимуть стоматолог, ендокринолог, кардіолог та інші лікарі.

 Зазначимо, що  у понеділок Кабінет Міністрів  України повернув профілактичні медичні огляди учнів у навчальних закладах.

 Окрім того, Дмитро Табачник підкреслив, що Міністерство освіти і науки, молоді та спорту  не планує відміняти зовнішнє незалежне оцінювання у 2013 році.

 «Ми й надалі продовжуватимемо вдосконалення тестування на рівні колегій, міністерства та відповідного центру. Але ніхто не збирається вводити регуляційні новації та щось відміняти», - сказав Дмитро Табачник.

 За його словами, реєстрація на ЗНО проходить нормально. Нагадаємо, що 4 січня розпочалася реєстрація учасників ЗНО-2013, зареєструватися можна до 5 березня.

 

 

 

За матеріалами mon.gov.ua