Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
18 січня 2013 р. Всi новини

В Узбекистані буде впроваджена рейтингова оцінка вузів

 

 

Національна рейтингова система оцінки вітчизняних ВНЗ дозволить судити про стан системи підготовки висококваліфікованих кадрів та вносити конкретні пропозиції щодо подальшого її вдосконалення.

Кабінет Міністрів країни Постановою від 29 грудня 2012 № 371 схвалив пропозицію ряду міністерств про впровадження починаючи з 2013 року системи рейтингової оцінки вищих освітніх установ республіки для стимулювання підвищення рівня і якості їх наукової та педагогічної діяльності. 

Державний центр тестування (ДЦТ) щороку становитиме рейтинг вищих освітніх установ країни на основі систематичного збору й формування бази даних, що характеризують рівень і якість науково-педагогічної діяльності вузів, оцінки отриманих показників відповідно до виробленими критеріями.

Національна рейтингова система оцінки узбецьких ВНЗ дозволить судити про стан системи підготовки висококваліфікованих кадрів та вносити конкретні пропозиції щодо подальшого її вдосконалення. 

На ДЦТ також покладено обов'язок щорічно - до 1 березня - публікувати і широко висвітлювати результати рейтингу вищих освітніх установ у ЗМІ. Ця інформація буде цікава абітурієнтам, студентам, адміністраціям вузів, інвесторам і роботодавцям.

 

 

За матеріалами vnz.org.ua