Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
25 січня 2013 р. Всi новини

Студенти-контрактники зможуть повернути 15% своїх грошей

 

 

Українці, які в 2012 році платили за своє навчання (середнє професійну або вищу освіту) або навчання члена своєї родини першого ступеня споріднення, мають право на податкову знижку, повідомили в Державній податковій службі України

Для одержання такої знижки необхідно до 31 грудня 2013 року включно подати в податкову за місцем проживання річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Але найважливіше - наявність документів, що підтверджують суми коштів сплачених за навчання. У перелік таких документів входять квитанції, фіскальні або товарні чеки, касові ордери на  прибуток, договір з навчальним закладом, довідка про отримані у звітному році доходах, документи, що підтверджують ступінь споріднення, - пояснюють податківці

Таким чином, студенти-контрактники або їхні батьки можуть повернути з бюджету суму витрачених коштів за навчання, але не більше 15% (ставка податку).

Важливо знати, якщо до кінця 2013 року  не скористалися правом на нарахування податкової знижки за результатами 2012 року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

 

 

 

За матеріалами:  bessarabiainform.com