Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
29 січня 2013 р. Всi новини

Студенти Східноєвропейського університету відмовляються складати іспити

 

 

Студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки - обурені наміром ректорату впровадити обов'язкові екзамени з профільних предметів.

Про це ІА «Наголос» повідомили у прес-службі громадської організації «Національний Альянс».

 

Наприкінці минулого року ректорат Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, нібито за ініціативи студентів, розробив зміни до Положення «Про поточне та підсумкове оцінювання знань студентів СНУ ім. Лесі Українки...», яке передбачає введення обов'язкових екзаменів з профільних дисциплін.

Студенти не погоджуються з цими нововведененями, оскільки зміни аж ніяк не сприятимуть наближенню нинішньої системи оцінювання до загальноєвропейських вимог, а навпаки, є поверненням до радянської системи, де екзамени з профільних предметів були обов'язковими. Але найбільше студентів обурює те, що обговорення питання нововведень проходило лише формально і не відображає рельного ставлення до змін.

Голова Студентської ради СНУ Володимир Ковальчук на початку січня повідомив, що думка студентів обов'язково буде врахована. Коли студенти 4 лютого повернуться на навчання - буде проведено опитування, відбудуться круглі столи на цю тему і Студентська рада на своєму засіданні прийме остаточне рішення стосовно підтримки змін до Положення.

Тим часом, проректор з наукової роботи СНУ Світлана Гаврилюк заявила, що зміни до Положення розроблялися наприкінці минулого року з урахуванням всіх пропозицій. Студрада подала пропозицію від студентів і ректорат її підтримав. Вона також повідомила, що обговорення змін до Положення вже відбулося в грудні минулого року, за що відповідала Студентська рада.

Насправді ж ніяких обговорень нововведень зі студентами Студентська рада не проводила. Як мінімум тому, що з середини грудня у студентів розпочалася сесія. Були проведенні суто формальні збори, на яких було присутньо лише 300 - 400 студентів і їм просто заявили, що Положення буде змінено.

«Студенти обурені таким ставленням і готові до рішучих дій! Вимога тільки одна - залишити Положення в такій редакції, як воно є, та не згортати європейські принципи освіти в університеті. Щоб назва «Східноєвропейський» не була лише формальністю, а відображала суть університету. В іншому випадку потрібно було перейменувати університет у «Західнорадянський», - вважають у «Нацальянсі».

Нагадаємо, на думку віце-спікера ВР Ігора Калєтніка, у систему освіти слід повернути вступні іспити і відмінити ЗНО.

 

 

 

За матеріалами:  nagolos.com.ua