Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
6 лютого 2013 р. Всi новини

Європейський Інвестиційний Банк впроваджуватиме інвестиційні програми у галузі освіти України

 

У зустрічі взяли участь експерти ЄІБ з освітніх проектів пан Хейкі Коккала та пан Дідьє Босман, пан Марцин Ідцак (фахівець у галузі енергозбереження), пані Лілія Чернявська (голова представництва ЄІБ в Україні) та представники МОНмолодьспорту.

Олексій Дніпров зазначив, що Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України високо цінує партнерські відносини між Україною і Європейським Інвестиційним Банком.

«Особливо значущим є намір керівництва Європейського Інвестиційного Банку, який традиційно робить фокус на проектах у галузі енергетики, транспорту та захисту довкілля, направити свою діяльність в Україні саме на освітні проекти. Сьогодні, в умовах глобальних викликів, фінансування інвестиційних проектів у сфері людського капіталу є запорукою успішного існування і розвитку як окремих держав, так і світу в цілому», – зазначив заступник Міністра-керівник апарату.

Він також повідомив, що МОНмолодьспорту підтримує готовність ЄІБ фінансувати освітні проекти у наступних напрямах:

- дошкільна освіта, фінансування нової та реабілітація існуючої інфраструктури у фокусі енергоефективності;

- технічні університети, фінансування нової та реабілітація існуючої інфраструктури у фокусі енергоефективності;

- університетський сектор, фінансування інфраструктури та устаткування для лабораторій та дослідницьких центрів.

За результатами попередньої спільної роботи фахівців банку, Міністерства та вищих навчальних закладів на сьогодні розроблено і передано на розгляд експертам банку проектні пропозиції університетів – потенційних учасників програми. Серед них: Національний педагогічний університет ім. М. П. Драгоманова; Вінницький національний технічний університет; Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка; Сумський державний університетНаціональний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»; Чернігівський державний технологічний університет; Національний технічний університет «Львівська політехніка».

На зустрічі також обговорювалися умови впровадження інвестиційної програми ЄІБ у галузі освіти України.

 

  

  

За матеріалами: pedpresa.com