Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 лютого 2013 р. Всi новини

Ректори двадцяти канадських університетів відвідають Львівщину

 

 

14-15 лютого відбудеться візит делегації ректорів канадських університетів на Львівщину, про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Ректори, президенти та директори двадцяти відомих канадських університетів (серед яких керівники University of Calgary, University of Manitoba, McMaster University, Grant MacEwan University, Saint Mary’s University, Mount Allison University, University of New Brunswick, University of Winnipeg, Vancouver Island University та інших) приїдуть до Львова.

У візиті також візьме участь Надзвичайний та повноважний посол Канади в Україні пан Трой Лулашник, що очевидно, підкреслює важливість цього міжнародного заходу.

Програма візиту передбачає зустріч канадських ректорів із західноукраїнськими колегами.
Протягом першого дня відбудеться семінар «Зміцнення українсько-канадського партнерства у сфері вищої освіти». Головна мета семінару – обговорити та знайти шляхи створення ефективної системи співпраці у трикутнику влада–наука–бізнес, через створення дієвої системи комерціалізації інновацій. Цьому буде присвячена перша частина під назвою «Роль вищих навчальних закладів у підтримці інновацій: виклики та можливості» Канадські ректори готові поділитись своїм значним досвідом у цій сфері, адже за розвитком інноваційних технологій та темпами їх запровадження Канада посідає перші позиції у світі.

Упродовж  другого дня відбуватимуться зустрічі канадських керівників зі своїми колегами безпосередньо на території Львівських вишів. Мова  йтиме про налагодження співпраці у конкретних наукових та навчальних програмах.

Питання комерціалізації значного інноваційного потенціалу Львівщини є пріоритетом стратегічного розвитку області, яка на сьогодні є одним з головних наукових та освітніх центрів України де працює понад 80 наукових установ та підприємств (галузевий, академічний, вузівський та промисловий сектори), що володіють потужною базою, яка складає основу наукової інфраструктури регіону.

Нагадаємо, домовленість щодо організації даного візиту була досягнуто на початку 2012 року під час зустрічі між головою Львівської обласної державної адміністрації Михайлом  Костюком та очільницею делегації – президентом Канадського бюро міжнародної освіти (CBIE) пані Карен МакБрайд (Karen McBride).

 

  

  

За матеріалами: vnz.org.ua