Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
10 лютого 2013 р. Всi новини

БДМУ посів 1-е місце серед вищих медичних навчальних закладів України

 

Днями було оприлюднено черговий рейтинг Webometrics Ranking of World's Universities, що визначає місця університетів світу за показником їхньої Інтернет-присутності. 

Рейтинг складає компанія Cybermetrics Lab (Іспанія) уже дев‘ятий рік та публікує його щороку липні та січні-лютому, повідомляє Департамент освіти і науки ОДА, повідомляє сайт БДМУ.

За даними рейтингу Webometrics Ranking of World's Universities БДМУ посів 1-е місце серед вищих медичних навчальних закладів України, випередивши попереднього лідера - Донецький національний медичний університет ім.М.Горького. Порівняно із результатами попереднього рейтингу університет піднявся більше ніж на 1200 пунктів і посів 27 – серед 311 вищих навчальних закладів України, які увійшли до бази Webometrics Ranking of World's Universities 2013 року.

Одним із найближчих сусідів БДМУ за рейтингом виявився Чернівецький національний університет ім.Ю.Федьковича, який посів 30 місце у загальнонаціональному рейтингу.

До слова, Webometrics Ranking of World's Universities – один з найбільш авторитетних рейтингів у міжнародному освітньому середовищі, який ґрунтується на аналізі офіційних веб-сайтів навчальних закладів. Розробниками рейтингу враховується загальний показник веб-впливу (Web Impact Factor, WIF) Інтернет-присутності університетів, який інтегрально відображає кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту вищого навчального закладу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, а також кількість завантажених на сайт файлів.

Університет упродовж декількох років утримує високі рейтингові позиції за “Webometrics Ranking Web of World Universities” через постійне оновлення та модернізацію офіційного веб-сайту університету, підвищення рейтингу його відвідуваності за рахунок збільшення кількості користувачів й збільшення об‘єму та якості розміщеної на ньому інформації, а також створення повнотекстового електронного архіву (репозиторію) та популярності серверу дистанційного навчання.


Довідка

Впродовж останніх місяців 2012 року проведено великомасштабну роботу над модернізацією офіційного веб-сайту університету bsmu.edu.ua, а саме здійснено переведення сайту на нову програмну платформу, проведено його редизайн, суттєво змінено відображення контенту, що вплинуло на покращення сприйняття наочності, зробило його більш зручним для відвідувачів та користувачів сайту.

За даними рейтингу “Ranking Web of Repositories” цифровий репозиторій БДМУ також посідає 1 сходинку серед медичних ВНЗ України, 15 – серед вищих навчальних закладів країни та 785 сходинку у світовому рейтингу.

 

За матеріалами: molbuk.ua