Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
14 лютого 2013 р. Всi новини

Азаров доручив збільшити держзамовлення на айтішників

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив міністру освіти і науки, молоді та спорту Дмитру Табачнику збільшити державне замовлення на навчання в українських вишах ІТ-спеціалістів.

Відповідне доручення він дав на засіданні уряду в середу.

"Я вже зараз поставив завдання збільшити державне замовлення на навчання спеціалістів ІТ-галузі у наших вузах. При збереженні існуючих темпів зростання у 2015 році може знадобитися як мінімум 100 тисяч кваліфікованих фахівців для нових робочих місць", - сказав Микола Азаров.

Він додав, що після зниження податкового навантаження уряд очікує, що ІТ-компанії відмовлятимуться від використання "сірих" схем діяльності, і це дасть їм змогу створювати нові, легальні робочі місця.

За словами Прем'єра, Кабмін розраховує на зростання у наступному році кількості легальних робочих місць на 35-40%, а темпів зростання галузі - на 40-45%.

"Цілком реально, що у 2015 році цей сектор економіки може становити не менше 10% ВВП. Таким чином, ми знизимо вразливість української економіки до зовнішніх ризиків", - зазначив Глава уряду.

 

 

 

За матеріалами: www.segodnya.ua