Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
27 лютого 2013 р. Всi новини

 Харківські студенти замість рефератів будуть писати статті для Вікіпедії

 

 

Робота над статтями Вікіпедії значно підвищує мотивацію, оскільки статті, написані студентами, може прочитати весь світ.

Харківський політехнічний інститут приєднався до освітньої ініціативи Вікіпедії і тепер студенти і аспіранти замість рефератів зможуть писати статті в українську Вікіпедію.

Згідно з підписаним меморандумом, представники ГО "Вікімедіа Україна" будуть проводити для викладачів, студентів та аспірантів університету навчання основам редагування Вікіпедії, консультації, а також будуть підтримувати створену в української Вікіпедії сторінку - Проект: НТУ "ХПІ".

"Внесок студентів у Вікіпедію значно підвищує мотивацію, оскільки статті, написані студентами, може прочитати весь світ, а не тільки їх викладач або науковий керівник", - відзначив координатор "Освітньої програми Вікіпедії" у м. Харкові Сергій Петров.

У свою чергу, Харківський політехнічний інститут буде консультувати вікіпедистів з питань різних галузей науки, а також буде сприяти інформаційному наповненню Вікіпедії статтями та ілюстраціями про ХПІ.

"Освітня програма Вікіпедії" - ініціатива, яка реалізується в 22 країнах світу. В Україні до цієї програми приєдналися вісім вищих навчальних закладів з Києва, Львова, Ніжина, Переяслав-Хмельницького, Сум і Харкова.

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" засновано в 1885 році. У складі університету 24 факультети, ряд наукових та науково-дослідних установ, 93 кафедри, де навчається близько 25 тис. студентів, аспірантів і докторантів.

 

 

За матеріалами: dt.ua