Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
28 лютого 2013 р. Всi новини

Відбувся круглий стіл щодо обговорення проектів Концепції розвитку електронної освіти в Україні та Положення про депозитарій електронних освітніх ресурсів

 

 

25 лютого 2013 року в рамках XVІ Міжнародної виставки навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні – 2013» відбувся круглий стіл щодо обговорення проектів Концепції розвитку електронної освіти в Україні та Положення про депозитарій електронних освітніх ресурсів, які зараз проходять громадське обговорення. До участі запрошено представників Національної академії педагогічних наук України, Національного центру «Мала академія наук України» Національної академії наук України, компаній Іntel, «Електронні освітні системи», «My school.ua», видавництва «Шкільний світ» тощо.

Захід проведено за ініціативи Державної наукової установи «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Про проекти документів, зокрема, розповіли начальник відділення стратегії розвитку освіти ІІТЗО Вікторія Косик та науковий співробітник відділу інноваційних і інформаційних технологій Оксана Мельник.

Олександр Стрижак, заступник директора з наукової роботи Національного центру «Мала академія наук України» НАН України, під час виступу наголосив на актуальності документів. За його словами, вибудова віртуального середовища є необхідністю сьогодення, оскільки комп’ютер вже не є елементом, а стає середовищем здобуття освіти.

Учасники круглого столу звернули увагу на деякі проблеми, пов’язані з упровадженням електронної освіти в Україні, насамперед, відсутності стандартів до ІКТ-компетентності вчителів та до контенту. Про це розповіла Тетяна Нанаєва, директор освітніх програм Intel. Віталій Лапінський, завідувач кафедри інформатики Інституту педагогіки НАПН України, наголосив на необхідності оновлення ДержСанПіНів, які були прийняті у 1998 році та є застарілими.

У виступах заступника директора Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України Олега Спіріна та головного аналітика, наукового керівника Всеукраїнського проекту інформатизації освіти Олени Єльнікової розглядалося питання щодо створення нової нормативної бази, підвищення кваліфікацій педагогічних працівників.

Конструктивні пропозиції та зауваження, внесені до проектів документів, будуть враховані після доопрацювання.

 

 

 

За матеріалами: mon.gov.ua