Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
1 березня 2013 р. Всi новини

На Всеукраїнській нараді окреслено основні пріоритети роботи на 2013 рік

 

 

28 лютого Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник провів Всеукраїнську нараду з директорами (начальниками) департаментів (управлінь) освіти і науки, молоді та спорту обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

Учасники наради окреслити основні пріоритети роботи МОНмолодьспорту та регіональних департаментів (управлінь) освіти і науки, молоді та спорту на 2013 рік.

Одне з головних питань, що виносилося для обговорення, є організація та проведення Року дитячої творчості в Україні.

Дмитро Табачник привітав присутніх та подякував за успішне проведення ІІІ Всеукраїнської виставки-звіту дитячої творчості «Країна юних майстрів», що відбулася сьогодні в Київському палаці дітей та юнацтва.

Міністр поінформував присутніх про те, що  Глава держави Віктор Янукович запропонував започаткувати щорічне відзначення Дня дитячої творчості – тому, зараз готується відповідний Указ Президента. Окрім того, обговорено питання щодо виконання Плану заходів, як на центральному, так і на регіональному рівнях, із підготовки та проведення Року дитячої творчості, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2013 року.

Також учасниками Всеукраїнської наради обговорювалися питання щодо: готовності регіонів до впровадження нових Державних стандартів (інформатика та друга іноземна мова у 5-х класах); організації та  проведення Другої Всеукраїнської Акції «Нові стандарти - нова школа» у червні 2013 року; проведення у загальноосвітніх навчальних закладах педагогічних експериментів тощо.

Окрім того, керівники відповідних структурних підрозділів МОНмолодьспорту озвучили питання стосовно основних завдань професійно-технічної освіти у 2013 році, закінчення 2012/2013 навчального року та проведення ДПА, впровадження Державного стандарту початкової освіти, а також вчасного забезпечення навчальною літературою навчальних закладів до початку 2013/2014 навчального року та виконання у 2013 році Державної програми «Шкільний автобус».

 

 

За матеріалами: mon.gov.ua