Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 березня 2013 р. Всi новини

Відкриття Центру міжнародної освіти Інституту післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки ЛНУ ім. Івана Франка

 

 

5 березня 2013 року відбулося урочисте відкриття Центру міжнародної освіти Інституту післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Львівського національного університету імені Івана Франка в корпусі, що знаходиться на вул. Пасічній, 62б.

Ректор Університету, професор Іван Вакарчук привітав адміністрацію, працівників і студентів Центру з відкриттям і побажав їм подальшого розвитку й успішної реалізації планів, повідомляє прес-служба університету.

«Відкриття такого Центру дає можливість збільшити контингент іноземних громадян, що особливо важливо для підвищення міжнародного рейтингу Університету», - зазначив заступник директора ІПОДП, керівник  Центру міжнародної освіти, доцент Віктор Кревс.

Планами щодо подальшого сприяння іноземним громадянам у вирішенні побутових питань поділився директор Інституту післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Юрій Занько, запропонувавши створити додаткові приміщення для обладнання спортивної кімнати чи тренажерного залу та буфету. Зокрема, Юрій Степанович також розповів про перспективи налагодження співпраці з іноземними дипломатичними відомствами й установами іноземних держав в Україні, з посольствами та консульствами України за кордоном, з відповідними компетентними органами України щодо питань, пов’язаних з організацією набору для навчання й навчанням іноземних громадян у Центрі.

На сьогоднішній день до послуг іноземних студентів - сучасний корпус, у якому передбачено всі умови для їхнього комфортного навчання.  Є 6 спеціально обладнаних навчальних  аудиторій, комп’ютерний клас, бібліотека, конференц-зала та приміщення для навчально-методичного персоналу. Тут студентам зручно займатися, адже розв’язано транспортне питання (студенти-іноземці проживають у гуртожитку №5, що межує з навчальним корпусом), а також працювати в позаурочний час. У Центрі є можливість організовувати й культурно-виховну роботу з іноземними слухачами і студентами.

На завершення урочистостей Ректор Університету, професор Іван Вакарчук пообіцяв сприяти у вирішенні проблемних питань і підтримувати ініціативи щодо покращання роботи новоствореного Центру задля формування позитивного іміджу Львівського  університету у світі та подальшого розвитку міжнародної співпраці.

Зазначимо, що Центр міжнародної освіти займається не лише доуніверситетською підготовкою іноземних громадян до подальшого навчання в університетах України, а й  зокрема навчанням у ЛНУ ім. Івана Франка. До слова, у роботі Центру передбачено проведення сертифікаційного  тестування іноземних громадян з української мови як іноземної для визначення їхнього рівня володіння українською мовою.

Відтак, до складу Центру міжнародної освіти входять відділ організації навчання, підготовче відділення для іноземних громадян і відділ тестування з української мови як іноземної.

 

 

За матеріалами: vnz.org.ua