Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
14 березня 2013 р. Всi новини

Військову освіту буде реформовано відповідно до потреб Збройних сил

 

 

Відповідно до проекту Державної комплексної програми реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року, в Міністерстві оборони опрацьовується програма реформування військової освіти, яка буде погоджена з Міністерством освіти і науки України.

Про це повідомив під час прес-конференції у Будинку Уряду перший заступник Міністра оборони України Олександр Олійник.

За його словами, ця програма передбачає, насамперед, приведення у відповідність до потреб Збройних Сил України кількість військових професіоналів, яку необхідно готувати у вищих навчальних закладах.

«Ми повернемося до практики, коли протягом чотирьох років слухачі готувалися і проходили навчання у статусі «студент», а далі ті, хто виявив бажання пов’язати життя зі службою у Збройних Силах, переходили на форму навчання «курсант», – наголосив перший заступник керівника оборонного відомства.

Олександр Олійник зауважив, що за таких умов кількість викладачів та інших працівників, задіяних сьогодні у сфері військової освіти, не скорочуватиметься.

«Частина з них перейде працювати у вищі навчальні заклади, у складі яких нині існують наші військові кафедри, факультети чи військові інститути», – констатував перший заступник Міністра оборони України.

 

 

 

За матеріалами: vnz.org.ua