Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
18 березня 2013 р. Всi новини

Євросоюз виділить білоруським вузам більше € 280 тис. на нове обладнання

 

 

Білоруські вузи отримають 280 тис. на закупівлю нового навчального обладнання.

Кошти виділив Європейський союз в рамках програми Tempus.

Як пояснили в прес-службі БГУ, Фізичний факультет університету отримає 140 тис. євро. На них буде закуплено обладнання за міжнародним проектом «Розробка тренінг-мережі для удосконалення навчання в галузі енергоефективності».

«Виділені кошти дозволять додатково оснастити навчальні лабораторії фізичного факультету, що значно підвищить рівень підготовки студентів в областях теплофізики, енергоефективних матеріалів і технологій, відновлювальних джерел енергії», - уточнили в прес-службі.

Білоруський державний університет є не єдиним університетом країни, який бере участь в цьому проекті. Ще два вузи, БНТУ і бгати отримають по більш ніж 70 тис. євро. Сумарні виплати вузам складуть більше 280 тис. євро.

Рішення передати кошти для модернізації обладнання було ухвалене на другому нараді проекту, яке пройшло на початку березня в БГУ. Крім представників Білорусі, в нараді взяли участь представники університетів Латвії, Польщі, Бельгії, Литви, Естонії, Румунії, Азербайджану та університету міста Косовська-Мітровіца.

На цій нараді були затверджені програми лекційних курсів по 10 напрямкам в галузі енергоефективності. У їх числі курси «Розподіл енергії», «Енергоефективне освітлення», «Енергоефективні матеріали», «Газо-та гідродинаміка», «Теплові насоси», «Енергоефективні технології», «Силова електроніка», «Сонячна енергетика та фотовольтаїка», «Вітроенергетика »і« Воднева енергетика », повідомило агентство БелТА.

 

 

За матеріалами: vnz.org.ua