Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
21 березня 2013 р. Всi новини

Навчання іноземних студентів - досвід Уманського державного педагогічного університету ім.П.Тичини

 

 

Вищі навчальні заклади України цікаві для іноземців відносно невисокою вартістю, а ще – якістю освіти, адже дипломи наших університетів цінуються за кордоном.

У 2012-2013 н.р Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини вперше у своїй історії розпочав підготовку іноземних студентів. Зараз на стаціонарному і заочному відділеннях приступили до навчання студенти з Ботсвани, Зімбабве, Нігерії, Свазіленду, Алжиру, Китаю, Азербайджану, Ізраїлю.

На підготовчому відділенні студенти-іноземці вивчають українську мову, українську культуру та історію, а також готуються до вступу на обрані спеціальності, вивчаючи математику, фізику та інші дисципліни.

Студенти-іноземці не лише старанно навчаються, але й активно проводять своє дозвілля. Цьому сприяє постійна турбота про іноземних студентів з боку студради університету, намагання створити атмосферу дружби, культурного взаємопізнання та толерантності. Приємною несподіванкою для студентів з-за кордону стали відвідини їх у гуртожитку святим Миколаєм, а справжнім відкриттям – колоритні Андріївські вечорниці, на яких святково вбрані у вишиванки дівчата та хлопці розважали гостей – проводили різноманітні конкурси, змагалися у вмінні співати українських народних пісень, танцювали та ворожили на судженого. Для всіх гостей свята студенти приготували смачні національні справі, які кожен міг скуштувати і обрати найвправнішу господиню.

Відбувся і новорічний вогник з іноземними студентами, на який завітала ректор університету професор Наталія Побірченко. Вона привітала студентів з новорічними святами та висловила сподівання на те, що педуніверситет і місто Умань стануть рідною домівкою для них, а здобута освіта допоможе реалізувати усі професійні задуми. Свічки, легка музика, сувеніри, солодкі подарунки у вигляді будиночків – усе було зроблено для того, щоб іноземні студенти почувалися, як удома. Усі ділилися враженнями від перебування в Україні, планами на майбутнє та найзаповітнішими мріями.

Під час зимових канікул іноземці разом з українськими студентами зустрічали Новий рік та знайомились з неповторним колоритом Різдвяних свят. Спільно відзначали і Тетянин День, і День св. Валентина. Студентка IV курсу факультету іноземної філології Валентина Черевченко провела для зарубіжних студентів екскурсію на місцевий торговий ринок, а ще й «Майстер-клас української кухні». Культурний захід пройшов «на ура» – іноземні студенти мали чудову нагоду ознайомитися з народними традиціями, цікавинками української кухні, незвичними для них рецептами, скуштувати смаколики та марципани, поспілкуватися у теплій дружній атмосфері.

Саме у такому невимушеному спілкуванні значно швидше відбувається мовна та культурна адаптація студентів-іноземців, а культурознавчі заходи сприяють вдосконаленню мовних навичок.

 

 

За матеріалами прес-служби УДПУ ім.П.Тичини