Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
23 березня 2013 р. Всi новини

У медичних вишах "зрізають" майбутніх стоматологів

 

 

Усіх студентів України раптом зобов'язали перескладати вже складений іспит.

Майбутні стоматологи б'ють на сполох: іспит, який вони складали напередодні, у всіх вишах України визнали недійсним. Таке рішення Міносвіти пояснює появою в мережі відповідей на екзаменаційні питання, а студенти натомість підозрюють корупційну складову, йдеться в сюжеті ТСН. 19:30.

"О другій годині ночі у переддень іспиту на одному сайті були оприлюднені екзаменаційні питання. І відповідями на них деяка частина студентів наших, на жаль, скористалася", - пояснив керівник відділу освіти і науки профільного міністерства Олександр Волосовець.

Неприємний інцидент стався через нечесних студентів, які самі ж, списавши відповіді, підставили своїх колег, наголошують офіційні особи. "Ми не можемо допустити ситуацію, коли відмінник набирає такий самий бал, він готувався і вчився, як студент, який не вчився і скористався нечесно розповсюдженою інформацією", - зазначила директор центру тестування при МОЗ України Ірина Будах.

Вихід чиновники бачать лише один – цей іспит складатимуть повторно.

Студенти 3-го курсу підозрюють, що повторне тестування насправді направлене на хабарі. Адже це буде офіційно друга спроба складання іспиту, а після третьої невдалої спроби студента відраховують.

"Ми трошки, ясно, обурені. У нас в аудиторії не було порушено ніяких правил, усі студенти писали без підказок, без телефонів", - зазначила студентка Наталія Фейта.

Чимало майбутніх стоматологів кажуть, що навіть не підозрювали про існування якихось відповідей. А в організації із захисту прав студентів вважають, що винними мають бути ті, хто готував питання та допустив витік інформації, а не всі студенти, більшість котрих складала іспит чесно. "Якщо це тести, які готуються в центрі тестування, то очевидно, доступ до них мають лише працівники центру тестування.

Студенти, які схвильовані такою ситуацією, можуть, навіть якщо знають матеріал, від хвилювання не здати і, як результат, можуть з'явитися додаткові бюджетні місця", - вважає координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних.

Повторні іспити стоматологам призначили на 11 квітня.

Правоохоронців у міністерстві попросили з'ясувати, як саме екзаменаційні питання опинилися в інтернеті.


Кореспондент ТСН Віталій Афанасієнко

 

 

За матеріалами: tsn.ua