Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
26 березня 2013 р. Всi новини

Ексклюзивне інтерв’ю Міністра освіти і науки України «Банківському телебаченню» від 22 березня 2013

 

 

Нещодавно Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник дав ексклюзивне інтерв’ю Всеукраїнському фінансовому телеканалу «Банківське телебачення».

Дмитро Табачник зупинився на актуальних питаннях сучасної системи освіти в Україні.

Зокрема, Міністр розповів про роботу з розширення охоплення дошкільною освітою, яку здійснює Міністерство впродовж останніх трьох років; збільшення кількості робочих місць у зв’язку з відкриттям нових дошкільних навчальних закладів. За словами Міністра, незважаючи на те, що на сьогодні в Україні мають можливість відвідувати дитячі садки 85% дошкільнят («Це показник, який рекомендує країнам Старої Європи Європейський Союз»), збільшення доступності дошкільної освіти та підвищення її якості й надалі залишається одним із пріоритетів у роботі МОН.

Також Міністр поінформував про інновації у системі загальної середньої освіти – упровадження нових Державних стандартів, починаючи з 2012/2013 начального року. У першу чергу, йшлося про переваги обов’язкового вивчення іноземних мов (перша іноземна мова з 2 класу, друга (за вибором школи) – з 5-го) та інформатики (з 1 класу), а також про комп’ютерізацію та підключення до Інтернету навчальних закладів України.

Окрім того, Дмитро Табачник наголосив на важливості доступності освіти на всіх рівнях і розповів про розвиток інклюзивної освіти в Україні.

Також йшлося про:

– переваги, пов’язані з оптимізацією мережі вищих навчальних закладів в Україні;

– реалізацію програми Президента України «Інтелектуальне майбутнє», розвиток та підтримку обдарованих дітей;

– сприяння науковій діяльності у вищих навчальних закладах;

– розвиток міжнародного співробітництва («Я хотів би, щоб кожний провідний університет мав зарубіжного партнера і дипломи подвійного визнання»).

Детальніше:

 

 

За матеріалами: mon.gov.ua