Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
30 березня 2013 р. Всi новини

Понад 90 тисяч українських випускників щорічно залишаються без роботи

 

 

Щороку понад 90 тисяч випускників українських навчальних закладів звертаються в державну службу зайнятості через неможливість працевлаштуватися за набутою професією.

«Щорічно в державну службу зайнятості звертається від 5 до 7 відсотків випускників навчальних закладів. Це означає, що після закінчення навчання роботу не отримали 93 тисячі випускників», — розповіла заступник начальника відділу держцентру зайнятості Валентина Плачинда.

За її словами, серед них — 53 тис. випускників вищих навчальних закладів, 33,5 тис. — професійно-технічних закладів і 6,3 тис. — випускників загальноосвітніх шкіл.

Плачинда зазначила, що основною причиною безробіття серед молоді є неможливість працевлаштуватися за набутою професією.

При цьому значна кількість підприємств потребує кваліфікованих працівників — саме вони користуються найбільшим попитом на ринку праці. Потрібні високо досвічені программісти, юристи, бухгалтери, менеджери, інженери.

«Багато заявок надходить на професії електрозварників, швачок, слюсарів-ремонтників, кухарів. І завдання держави сприяти конкурентоспроможності випускників на ринку праці, у тому числі шляхом оволодіння сучасними професійними знаннями. Кожного дев'ятого випускника, який звернувся до державної служби зайнятості, потрібно було перенавчати нової професії або підвищити його кваліфікацію», — констатувала Плачинда.

 

 

 

За матеріалами: ridna.ua