Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
1 квітня 2013 р. Всi новини

В Україні підвищать рівень підготовки інженерів аграрно-промислового комплексу

 

 

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з аграрними вищими навчальними закладами України удосконалить програми підготовки інженерно-технічних кадрів аграрно-промислового комплексу (АПК) відповідно до сучасних вимог галузі.

Як повідомляє прес-служба міністерства, також триватиме робота над оновленням матеріально-технічної бази ВНЗ. Про це йшлося під час наради з питань підвищення ефективності системи інженерно-технічного забезпечення АПК та покращення її кадрового потенціалу.

Учасники наради обговорили проблеми підготовки фахівців інженерно-технічного забезпечення АПК та розглянули пропозиції щодо удосконалення навчальних програм та їх адаптації до сучасних умов виробництва сільгосптехніки. Також під час наради фахівці проаналізували можливості підвищення престижу та іміджу інженерів-механіків, конструкторів та технологів у сільському господарстві.

Завершуючи нараду, учасники підготували рішення вдосконалити законодавчу базу та нормативно-правові акти з питань навчальних планів з підготовки та перепідготовки інженерно-технічних кадрів в АПК, розробити плани проходження практик на підприємствах вітчизняного сільськогосподарського машинобудування.

Також були підготовлені пропозиції до Кабінету Міністрів щодо оновлення матеріально-технічної бази вищих навчальних закладів.

 

 

За матеріалами: vnz.org.ua