Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 квітня 2013 р. Всi новини

Університети змушені будуть масово скорочувати викладачів

 

 

Введення в дію норми про збільшення навантаження на викладачів в університетах призведе до їх знищення.

Таку думку висловив ректор Національного університету "Києво-Могилянська Академія" Сергій Квіт.

Нагадаємо, що 12 березня Віктор Янукович підписав указ "Про Національний план дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 - 2014 роки", яким передбачено збільшення навантаження на одного викладача з 9-13 до 18 студентів.

 

«Університети змушені будуть масово скорочувати викладачів, а ті хто залишаться, будуть виконувати роботу за себе й за скорочених. Від наших університетів каменя на камені не залишиться», - прогнозує Квіт. Від також додав, що проблем в університетів і так вистачає - через недофінансування.

 

Також Сергій Квіт сказав, що не вірить в європейське походження норм про збільшення навантаження.

«У Європі немає таких норм, щоб один викладач був на 18 студентів. Якщо ж таку норму знайшли, я б дуже хотів побачити джерело. Той, хто хоче довести, що така норма існує в західних університетах - свідомо вводить в оману суспільство. Це абсурд.

Університет в Україні міг би записувати в навантаження інші види діяльності - наприклад, методичну роботу, що пов'язана з організацією навчального процесу. Але ми не можемо цього робити, тому що фінансування, яке виділяється за кількістю ставок, дуже лімітоване, і викладач багато видів робіт виконує за рахунок свого особистого часу», сказав ректор.

 

 

За інформацією: svobodaslova.in.ua
>