Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
9 квітня 2013 р. Всi новини

Відбулася прес-конференція директора Українського центру оцінювання якості освіти Ірини Зайцевої

 

 

 

5 квітня 2013 року у Київському палаці дітей та юнацтва відбулася прес-конференція «Зовнішнє незалежне оцінювання 2013» за участю директора Українського центру оцінювання якості освіти Ірини Зайцевої.

У прес-конференції взяли участь київські старшокласники: лідери учнівського самоврядування, юні представники районної та шкільної преси, вихованці інформаційно-творчого агентства «ЮН-ПРЕС». «Такий захід проводиться вперше, – зазначила Ірина Зайцева, – коли ми спілкуємося з представниками дитячих ЗМІ, саме з нашою аудиторією, бо наш основний контингент – це майбутні абітурієнти. Я з великою зацікавленістю вислухаю всі ваші думки та запитання – усі вони будуть опрацьовані та враховані під час роботи над вдосконаленням процедури ЗНО».

На початку дискусії гості та учасники зустрічі ознайомилися з результатами дослідження фонду «Демократичні ініціативи», в основі якого лежить соціальне опитування серед населення за 2012 рік. За його результатами більшість молодих людей вважають процедуру зовнішнього незалежного оцінювання прозорою та такою, що створює рівні умови для всіх учасників.

Під час зустрічі Ірина Зайцева також розвіювала міфи щодо процедури проведення ЗНО, ознайомивши столичних школярів з деталями оцінювання та процедурою атестації, дала декілька порад для підготовки та розповіла про деякі подальші зміни у майбутньому.

Ірина Зайцева повідомила, що в центрі постійно ведеться робота над удосконаленням ЗНО. Наприклад, протягом наступних 3-4 років планується створити банк завдань для вільного доступу, у якому буде зібрано максимальну кількість запитань з кожного предмету. Ірина Зайцева запевнила, що пройшовши їх, кожен абітурієнт зможе дати оцінку своєї підготовки до ЗНО.

Щодо підготовки до ЗНО на сьогодні, директор центру радить майбутнім абітурієнтам скористатися звітами з попередніх тестувань. За її словами, на офіційному сайті УЦОЯО можна знайти звіти за 2010, 2011 та 2012 роки, у яких є детальний аналіз найбільш популярних помилок серед учасників тестування. Кожен, вже сьогодні, має доступ до них та можливість підготуватися самостійно. Окрім того, дуже важливо заздалегідь ознайомитися з правилами проведення ЗНО та підготувати потрібні документи.

На завершення Ірина Зайцева закликала цьогорічних абітурієнтів поводитися під час тестування гідно та не порушувати правил проведення процедури.

 

 

За інформацією: mon.gov.ua