Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
13 квітня 2013 р. Всi новини

Дмитро Табачник: Із тестів ЗНО не прибирали жодних історичних постатей

 

 

Постаті Степана Бандери і Романа Шухевича зникли лише з підручників "Вступ до історії" 5 класу через брак годин.

Про це на брифінгу після засідання Кабміну заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

З підручників і з тестів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) не прибиралися жодні історичні постаті, сказав міністр освіти Дмитро Табачник. Коментуючи інформацію про те, що в курсі історії деякі історичні постаті було замінено на інші, зокрема діячів часів СРСР, Д.Табачник наголосив, що у тестах ЗНО нічого не змінювалося, повідомляє видання gazeta.ua.

"Щодо неправдивої інформації про те, що зникли деякі історичні постаті, то мова йшла про курс 5 класу "Вступ до історії", який був побудований за європейською моделлю", – сказав міністр.

Д.Табачник зауважив, що на вивчення всієї навчальної програми з історії України у 5 класі передбачено лише 12 годин, що не дозволяє подати увесь необхідний матеріал з предмету. Так, зокрема, 5-класникам розказують лише про те, яким чином історики довідуються про минуле, де розповідається про архітектурні розкопки, а також про пам'ятки минулих часів, які збереглися саме у їх регіоні. На цьому етапі школярі мають можливість відвідати різноманітні національні музеї.

"Там нема ні Маркса, ні Леніна, ні Шухевича, ні Бандери. Там іде 12 годин для менших дітей, спрямовані на те, щоб дуже коротко розказати, де знаходиться Україна, скільки років налічує її писемна та археологічна історія, і які аспекти локальної місцевої історії у вашому регіоні", – підсумував Д.Табачник.

 

 

За інформацією: gazeta.ua