Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
25 квітня 2013 р. Всi новини

Дипломи російських студентів з наступного року підлягають обов'язковій публікації

 

 

Міністерство освіти і науки РФ готує новий порядок проведення державної підсумкової атестації для студентів вузів.

З 2014 року всі дипломні роботи підлягають обов'язковій публікації.

Проект відповідного наказу Міністерства освіти та науки РФ опублікований 16 квітня на офіційному сайті відомства. Документ направлений в юридичну службу міністерства, збір експертних висновків завершено  23 квітня. Нові правила планується затвердити з 1 вересня 2013 взамін діючих (від 25 березня 2003 р.).

У документі наголошується, що всі випускні кваліфікаційні роботи випускників за програмами магістратури, бакалаврату та спеціалітету підлягають опублікуванню в електронно-бібліотечній системі освітньої установи, де проходить захист. Крім того, дипломні роботи, магістерські дисертації та випускні роботи бакалаврів будуть проходити обов'язкову перевірку на обсяг.

«Порядок розміщення випускних кваліфікаційних робіт в електронно-бібліотечній системі вузу, перевірки на обсяг запозичення, у тому числі змістовного, виявлення неправомірних запозичень встановлюється керівництвом навчального закладу», - йдеться в проекті відомчого наказу.

Також пропонується закріпити право випускників творчих спеціальностей готувати кваліфікаційну роботу як поодинці, так і групою.

Рецензуванню підлягають всі випускні роботи, крім робіт бакалаврів - питання про необхідність цієї процедури для них пропонується вирішувати керівництву вузу. При цьому якщо роботу виконує група випускників, то рецензується вся робота.

Вимоги до державних екзаменаційних комісій також поповнилися новим пунктом: за проектом наказу, вже з 2014 року у складі комісії мають бути присутні не менше двох представників від роботодавців. При цьому, у складі комісії повинно бути не менше п'яти осіб.



 

За інформацією: vnz.org.ua