Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
30 квітня 2013 р. Всi новини

Європейський інвестиційний банк зацікавлений інвестувати в освітню сферу України

 

 

Віце-президент Європейського інвестиційного банку Антон Роп за підсумками візиту делегації Банку в Україну 11 – 12 березня 2013 року в листі до Уряду України звернув особливу увагу на розширення сфери інтересів Банку щодо інвестування в освіту.

«Під час візиту Банк повною мірою підтвердив своє зобов’язання щодо фінансування усіх поточних проектів, у зв’язку з чим обидві сторони погодилися докласти зусиль для прискорення їхньої імплементації. Я особливо хотів би виділити цікаві для інвестування Банку сектори освіти, муніципальної інфраструктури, кредитування через належних фінансових посередників малого і середнього бізнесу і бізнесу з середньою капіталізацією», – йдеться у листі.

Зазначимо, що Україна – перша з країн Східного Партнерства, з якою ЄІБ уклав декларацію щодо фінансування проектів у галузі освіти.

Нагадаємо, що 12 березня 2013 року Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник та Віце-президент Європейського інвестиційного банку Антон Роп підписали Декларацію про наміри стосовно співробітництва в сфері фінансування проектів у галузі вищої освіти між Міністерством освіти і науки України та Європейським інвестиційним банком. Цим документом, зокрема, передбачено поглиблення співпраці у сфері фінансування проектів в галузі вищої освіти, об'єктом спільного фінансування має стати реконструкція наукових лабораторій та будівель вищих навчальних закладів у фокусі енергозбереження.

 

 

За інформацією: sfera-tv.com.ua