Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 травня 2013 р. Всi новини

Інспектори ДІНЗ України надають роз’яснення щодо підстав здійснення контролю за діяльністю навчальних закладів

 

 

Державними інспекторами ДІНЗ України під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) за діяльністю навчальних закладів проводиться роз’яснювальна робота щодо підстав та механізмів їх проведення.

На виконання Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» інспектори надають роз’яснення стосовно розроблених нових уніфікованих форм актів, що складаються за результатами перевірок дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних та вищих навчальних закладів.

Розроблені форми актів визначають вичерпний перелік питань, за якими здійснюється інспектування, що унеможливлює проведення заходів державного нагляду (контролю) з питань не передбачених у вказаних уніфікованих актах. Окрім того, встановлюють єдиний підхід до здійснення державного нагляду (контролю) щодо всіх суб'єктів господарської діяльності, незалежно від форми власності та підпорядкування.

Також в ході перевірок працівники Державної інспекції проводять роз’яснювальну роботу щодо затверджених постановами Кабінету Міністрів України критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, з метою забезпечення належного державного нагляду (контролю) за діяльністю навчальних закладів, що надають освітні послуги.

Нагадаємо, що відповідно до затверджених критеріїв, всі суб’єкти господарювання, які підлягають нагляду (контролю), відносяться до одного з трьох ступенів ризику (високий, середній та незначний), в залежності від якого визначається періодичність проведення планових заходів держнагляду (контролю) (не частіше ніж раз на рік, раз на три роки, раз на п’ять років).

Роз’яснювальна робота проводилася у 15 регіонах України.

 

За інформацією: vnz.org.ua