Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
27 травня 2013 р. Всi новини

Консорціум університетів України розширив доступ до контенту наукової інформації «ЕЛЗЕВІР» та інформаційно-наукової системи бази даних «СКОПУС»

 

 

У м. Амстердам (Королівство Нідерланди) відбулося підписання Декларації про наміри стосовно співробітництва щодо забезпечення доступу провідних вищих навчальних закладів України до контенту провідного світового постачальника наукової інформації «ЕЛЗЕВІР», з метою отримання доступу до контенту інформаційно-наукової системи бази даних «СКОПУС».

Декларацію підписали Перший заступник Міністра освіти і науки України Євген Суліма та Виконавчий директор з міжнародних продажів компанії «ЕЛЗЕВІР» Чарлі Палландт.

Окрім того, одразу було передано два українських наукових видання – вісник Чернігівського державного технологічного університету (технічні та економічні науки) на експертизу щодо включення до науковометричної бази даних «СКОПУС».

Зазначимо, що протягом минулого року Міністерством освіти і науки спільно з представниками компанії «ЕЛЗЕВІР» послідовно проводилися переговори щодо визначення організаційно-економічного механізму доступу вищих навчальних закладів України до інформаційно-наукової системи бази даних «СКОПУС». З огляду на необхідність повноцінної інтеграції української науки у світову, та з метою забезпечення входження провідних українських ВНЗ до основних міжнародних рейтингів найкращих університетів світу, отримання доступу до однієї з найкращих науково-метричних баз даних у сфері науково-технічної інформації є вкрай актуальною потребою університетського сектору освітньої галузі.

Доступ до контенту «ЕЛЗЕВІР» дозволяє користуватися українським вченим університетського сектору освіти публікаціями провідних світових вчених за результатами актуальних досліджень, привернути увагу до результатів досліджень українських вчених на світовому рівні. Доступ до контенту дозволяє здійснювати підтримку робочого процесу дослідження в міжнародному контексті, впливає на підвищення якості досліджень.

 

 

За інформацією: mon.gov.ua