Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
12 червня 2013 р. Всi новини

Мобільні телефони стали причиною відсторонення від складання ЗНО вже 250 абітурієнтів

 

 

Наявність мобільного телефону стало причиною відсторонення від складання тестів ЗНО, які вже відбулися в цьому році, більше 250 абітурієнтів.

Про це повідомила начальник відділу Департаменту Державної служби охорони (ДСО) при МВС України Світлана Павловська.

За її словами, абітурієнти намагалися використовувати мобільні телефони для отримання підказок, коли працівники ДСО виявили у них ці апарати за допомогою металошукача.

«Станом на 11 червня від тестування усунули 253 абітурієнти за використання заборонених засобів зв'язку. Цього року вони вже не будуть допущені до написання тестів», - заявила вона.

С. Павловська зазначила, що пункти тестування охороняють майже п'ять тисяч працівників ДСО. Їх діяльність регламентує загальний наказ МВС і Міносвіти, доповнений двома новими пунктами.

Один з них дозволяє використання спецзасобів, зокрема металодетектора у разі підозри у використанні абітурієнтом заборонених телекомунікаційних засобів.

«Працівник пункту тестування, який запідозрив, що абітурієнт користується мобільним телефоном, диктофоном або іншим засобом зв'язку, в перерві виводить його до охоронця, щоб той обшукав металодетектором. Обшук відбувається у присутності відповідального за пункт тестування та уповноваженого УЦОЯО (Українського центру оцінювання якості освіти). Після цього факт документується і виноситься відповідне рішення », - пояснила С. Павловська.

Суть іншої новації полягає в тому, що працівник ДСО спостерігає за тим, щоб абітурієнт не спілкувався з представником УЦОЯО поза аудиторією.

«Минулого року були випадки, коли абітурієнту таким чином передавалися так звані шпаргалки», - сказала представниця відомства. Крім того, під час проведення ЗНО працівники правоохоронних органів також забезпечують громадський порядок, оглядають приміщення, де відбувається тестування, охороняють опломбовані контейнери з документами, перевіряють цілісність пломб на аварійних виходах і виконують інші завдання.

 

 

 

За інформацією:  ІА "Наголос"