Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
27 травня 2011 р. Всi новини

В Українському центрі оцінювання зруйновано систему захисту конфіденційної інформації

 

 

Екс-директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук заявив про високі ризики витоку інформації про зміст тестових завдань 2011 року.


Про це Ігор Лікарчук сказав під час проведення прес-конференції, повідомляє УНІАН.

 "За моїми даними, в Українському центрі оцінювання якості освіти зруйновано систему захисту конфіденційної інформації. А тому подібні речі стали більш реальним, аніж у попередні роки", - підкреслив він.

 Лікарчук також зазначив, що в попередні роки розробники тестів готували одразу кілька варіантів тестових завдань з кожного предмета, а директор УЦОЯО самостійно обирав один із них та віддавав до друку.

 "Причому я завжди намагався внести до нього якісь зміни, які не впливали на валідність тесту, але про них ніхто не знав навіть з числа укладачів. Цього року така практика відхилена”, - повідомив фахівець.

 Тобто відтепер кожен укладач тестів знає, який саме варіант надрукують і який саме варіант піде як бойовий для проведення ЗНО", - зазначив екс-директор УЦОЯО.

 Нагадаємо, що 2 та 3 червня цьогорічні абітурієнти розпочнуть ЗНО тестом з української мови і літератури, що є обов’язковим предметом для всіх бажаючих вступити до вищих навчальних закладів у 2011 році.

 Слід зазначити, що днями, прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти звернула увагу учасників зовнішнього незалежного оцінювання про поширення недостовірних відповідей на тестові завдання ЗНО-2011.

По матеріалам: osvita.ua