Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
7 червня 2011 р. Всi новини

Особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання з математики у 2011 році

 

 

 

У разі якщо для вступу до обраного вами вищого навчального закладу необхідно складати ЗНО з математики, зверніть увагу на особливості проведення тестування з цього предмета у 2011 році.


Отже, кількість відведеного часу на розв’язання всіх завдань тесту порівняно з 2010 роком збільшилася з 120 до 150 хвилин, а кількість тестових завдань зменшилася з 36 до 35.

 У 2011 році тест з математики складається із завдань трьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності та завдань відкритої форми з короткою відповіддю (див. приклади завдань тесту з математики та критерії оцінювання).

 Максимальна кількість балів за правильне виконання тестового завдання з математики – 51 бал.

 Завдання з вибором однієї правильної відповіді - до кожного завдання пропонуються чотири варіанта відповіді, з яких лише один правильний. Завдання вважається виконаним, якщо учасник вибрав і позначив правильну відповідь у бланку відповідей А.

 Завдання на встановлення відповідності - до кожного завдання подано інформацію, яку позначено цифрами (ліворуч) і буквами (праворуч). Виконуючи завдання необхідно встановити відповідність інформації, позначеної цифрами та буквами (утворити логічні пари). Завдання вважається виконаним, якщо абітурієнт вибрав та позначив правильну літеру (від А до Д) навпроти цифри (від 1 до 4) у бланку відповідей А.

 Завдання відкритої форми з короткою відповіддю - числову відповідь необхідно вписати до бланку відповідей. Завдання вважається виконаним, якщо у бланку А записана правильна відповідь.

 За правильне (частково правильне) виконання завдань можна отримати: за завдання з вибором однієї правильної відповіді: 0 або 1 тестовий бал; за завдання на встановлення відповідності (логічні пари): 0, 1, 2, 3, 4 тестових бали; за завдання з короткою відповіддю: 0 або 2 тестових бали.

 Також зверніть увагу на те, що при проведенні ЗНО з математики заборонено використовувати калькулятор для обрахунків.

 Учасники ЗНО можуть ознайомитися з тренувальним тестом зовнішнього незалежного оцінювання з математики за специфікацією 2011 р. та відповідями до нього.

 Також радимо звернути увагу на методику заповнення Бланку відповідей (за специфікацією 2011 року) та аналіз завдань з математики, які виявилися найскладнішими для учасників зовнішнього незалежного оцінювання у 2010 році.

 Нагадаємо, тестування з математики відбудеться 8 червня. Звертаємо увагу абітурієнтів на дотримання правил допуску до пунктів тестування та бажаємо успіхів.

З метою перевірки підготовки абітурієнти також можуть скористатися тренувальними тестами ЗНО онлайн.

 

 

По матеріалам: osvita.ua