Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
14 червня 2011 р. Всi новини

Особливості проведення ЗНО з біології у 2011 році

 

 

У разі якщо для вступу до обраного вами вищого навчального закладу необхідно складати ЗНО з біології, зверніть увагу на особливості проведення тестування з цього предмета у 2011 році.


Тест з біології у 2011 році складається із завдань чотирьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності, завдань на встановлення правильної послідовності та завдань відкритої форми з короткою відповіддю.

 Загальна кількість завдань тесту, що мають виконати учасники тестування – 60. На виконання тесту з біології буде відведено 120 хвилин.

 Завдання з вибором однієї правильної відповіді - до кожного із завдань буде запропоновано 4 варіанти відповіді, серед яких лише один є правильним. Завдання вважається виконаним, якщо учасник вибрав та позначив правильну відповідь у бланку А. Тест містить 50 завдань з вибором однієї правильної відповіді (від 1 до 50), які в залежності від наданої відповіді будуть оцінені у 0 або 1 тестовий бал.

 Завдання на встановлення відповідності - до кожного завдання у двох колонках подано інформацію, яку позначено цифрами (ліворуч) і буквами (праворуч).

 Виконуючи цю форму завдання, вам необхідно встановити відповідність інформації, позначеної цифрами і буквами (утворити логічні пари). Тест містить 6 завдань на встановлення відповідності (від 51 до 56) і оцінюється у 0, 1, 2, 3, або 4 тестових бали, в залежності від кількості правильно вказаних відповідностей (логічних пар) – 1 бал за кожну правильно встановлену відповідність.

 Завдання на встановлення правильної послідовності - у завданнях пропонується розташувати події або етапи, позначені літерами, у правильній послідовності, де перша подія (етап) має відповідати цифрі 1, друга – 2, третя – 3, четверта – 4. У тесті буде 2 таких завдання (від 57 до 58), що будуть оцінені у 0, 1, або 2 тестових бали. 2 бали буде зараховано, у разі правильної послідовності усіх подій; 1 бал – якщо вказано частково правильну послідовність подій: тільки першу та другу події; другу та третю, третю та четверту або першу та четверту.

 Завдання відкритої форми з короткою відповіддю - у завданнях пропонується правильну відповідь записати цифрами до бланку відповідей. Це завдання містить три стовпчики інформації, у кожному з яких вона позначена цифрами. Необхідно обрати із кожного стовпчика одну цифру, що позначає правильну відповідь; записати ТРИ цифри послідовно по одній (зліва направо) у відведеному місці бланку А. Утворене тризначне число є відповіддю на завдання. Увага! Необхідно дотримуватися порядку написання цифр у числі!.

 Тест містить два таких завдання (від 59 до 60). Оцінювання завдання проходить за наступною схемою: 1 бал за кожну правильно вказану цифру (відповідь), 0 балів, якщо не вказано жодної правильної цифри (відповіді). Максимальна кількість балів за виконане завдання – 3.

 Максимальна кількість балів, яку може отримати учасник ЗНО з біології, правильно виконавши всі завдання тесту, складає 84.

 Нагадаємо, тестування з біології відбудеться 14 червня. Звертаємо увагу абітурієнтів на дотримання правил допуску до пунктів тестування та бажаємо успіхів.

 З метою перевірки підготовки абітурієнти також можуть скористатися тренувальними тестами ЗНО онлайн.

 

 

По матеріалам: osvita.ua