Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
20 січня 2012 р. Всi новини

Яким буде тест ЗНО з всесвітньої історії?

 

 


Український центр оцінювання якості освіти до цього часу не оприлюднив загальну характеристику тесту зовнішнього незалежного оцінювання з всесвітньої історії.


Щорічно Український центр оцінювання якості освіти затверджує характеристики тестів з предметів, з яких проводитиметься зовнішнє незалежне оцінювання.

У характеристиці кожного тесту зазначається загальна кількість завдань тесту, час, що буде відведений на його виконання та форми тестових завдань, що будуть запропоновані учасникам тестування.

Згідно з Порядком проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2012 році (п. 2.2.8.) майбутні абітурієнти мають право на доступ до інформації про форми тестових завдань.

Наразі Українським центром оцінювання якості освіти оприлюднено характеристики всіх тестів 2012 року крім тесту з всесвітньої історії.

За телефоном інформаційної підтримки Українського центру оцінювання якості освіти не відповіли на запитання щодо строків публікації характеристики тесту з всесвітньої історії та запропонували зателефонувати за тиждень.

Слід зазначити, що тестування з всесвітньої історії буде проводитись вперше з 2008 року, а рішення про проведення цього тесту у 2012 році було прийнято 14 жовтня 2011 року, що знайшло своє відображення у наказі Міністерства освіти про проведення ЗНО.

Програма зовнішнього незалежного оцінювання з всесвітньої історії, за змістом якої розробляються тестові завдання була затверджена 12 грудня 2011 року.

Відповідно до Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2012 році, сертифікат ЗНО з всесвітньої історії може використовуватись абітурієнтами при вступі на наступні спеціальності: історія; політологія; міжнародні відносини; міжнародне право; міжнародна інформація; міжнародний бізнес та країнознавство.

З 1 січня до 20 лютого 2012 року триває реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання, під час якої абітурієнти мають зазначити перелік предметів, з яких вони складатимуть тести у цьому році.

 

 

По матеріалам: osvita.ua