Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
3 квітня 2012 р. Всi новини

Про завершення реєстрації осіб для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2012 року

 

 

 

2 квітня в інформаційної агенції «Українські Національні Новини» відбулася прес-конференція директора Українського центру оцінювання якості освіти Зайцевої Ірини Павлівни щодо завершення реєстрації осіб для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2012 року.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти зазначила, що станом на сьогодні центром забезпечується виконання усіх заходів, що передбачені календарним планом підготовки та проведення зовнішнього тестування у 2012 році.

 Вона нагадала, що цього року реєстрація учасників ЗНО відбувалася з 1 січня до 20 лютого включно та за даними регіональних центрів оцінювання якості освіти для участі у ЗНО зареєстровано майже 329 тис. учасників тестування.

 Ірина Зайцева зазначила, що цього року було отримано значно меншу кількість нарікань абітурієнтів щодо отримання ними зворотної кореспонденції, оскільки на сайті кожного регіонального центру можна було перевірити стан обробки надісланих реєстраційних документів.

 Щодо особливостей проведення тестування у цьому році Ірина Зайцева зазначила, що рейтинг популярних предметів у порівнянні з минулим роком не змінився. Традиційним лідером серед предметів ЗНО є загальнообов’язковий для абітурієнтів тест з української мови і літератури. Найбільш популярними серед цьогорічних учасників ЗНО також є тести з історії України, математики, біології та географії.

 Ірина Зайцева також розповіла, що цьогорічні абітурієнти не виявили прогнозованої активності щодо проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

 Найбільша активність майбутніх вступників щодо реєстрації спостерігалася протягом останніх двох тижнів у межах терміну відведеного для реєстрації. За словами Зайцевої найбільш активними виявилися Донецька та Дніпропетровська області, в яких зареєстровано близько 15 % від загальної кількості учасників тестування в 2012 році.

 Також директор УЦОЯО звернула увагу на те, що пробне тестування було проведено на належному організаційному рівні та засвідчило значну зацікавленість абітурієнтів, що підтверджується високою явкою абітурієнтів. Участь у пробному ЗНО взяли близько 92 % зареєстрованих учасників.

 Нагадаємо, що у 2012 році зовнішнє незалежне оцінювання буде проведено з 10 навчальних предметів:

  • української мови та літератури,
  • історії України,
  • математики,
  • всесвітньої історії,
  • біології,
  • географії,
  • фізики,
  • хімії,
  • російської мови,
  • однієї з іноземних мов - англійської, німецької, французької або іспанської.


 Зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень учнів у 2012 році розпочнеться 15 травня та триватиме до 7 червня. Додаткову сесію ЗНО буде проведено з 18 до 23 червня.

 Абітурієнти мали можливість зареєструватися для проходження зовнішнього оцінювання з чотирьох предметів.

 

 

По матеріалам: testportal.gov.ua