Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
10 липня 2012 р. Всi новини

Яку освіту потрібно мати, щоб вступити до вишу (частина 2)

 

Сьогодні ми продовжуємо відповідати на запитання абітурієнтів про те, яку освіту потрібно мати, щоб вступити до вишу.


6. Якщо абітурієнт хоче вступати на основі вже здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня, чи потрібно проходити зовнішнє тестування?

Вищі навчальні заклади мають право приймати на перший курс (зі скороченим строком навчання) або другий курс (з нормативним строком навчання на вакантні місця) осіб, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень кваліфікованого робітника, для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста за умови вступу на споріднену спеціальність.

Вищі навчальні заклади мають право приймати на перший курс (зі скороченим строком навчання) або на другий (третій) курс (з нормативним строком навчання на вакантні місця) осіб, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра (спеціаліста, магістра медичного та ветеринарно-медичного спрямувань) за умови вступу на споріднений напрям підготовки. Вступ відбувається за результатами фахових вступних випробувань, що проводяться вищим навчальним закладом.

7. Якщо вступник здобув повну загальну середню освіту в 2007 році і раніше, то як він може взяти участь у конкурсі?

Він може взяти участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання або за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів у вищому навчальному закладі за його власним вибором.

8. Особа, яка здобула повну загальну середню освіту в 2007 році і раніше, зареєструвалася для проходження зовнішнього незалежного оцінювання, але його не проходила. Чи може складати вступні випробування у вищому навчальному закладі?


Так.

9. Чи можна для категорії осіб, які  здобули повну загальну середню освіту в 2007 році і раніше, проводити комплексне вступне випробування, чи потрібно складати кожне випробування окремо?

Кількість вступних випробувань має повністю відповідати переліку предметів, визначених вищим навчальним закладом для конкретного напряму (спеціальності). Якщо третій предмет – на вибір, екзамен також можна вибирати.

 

 

По матеріалам: pedpresa.com